Verdacht

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Jong Haarlem organiseren een gespreksavond over etnisch profileren. Eerst wordt de film ‘Verdacht’ vertoond. In deze documentaire vertellen Nederlanders over hun ervaringen met de politie, waarbij hun huidskleur hen tot verdachte maakt.

Aansluitend krijgen jongeren en medewerkers van de politie de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Doel van deze avond is om te bespreken in hoeverre etnisch profileren ook in Haarlem leeft en wat we er aan zouden kunnen doen.

Het gesprek wordt geleid door een ervaren, professionele gespreksleider.

Vooraf wordt er een maaltijd georganiseerd waar iedereen gratis aan mee kan doen.

Datum: Donderdag 21 maart 2019

Start: 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur, deelnemers aan de maaltijd welkom vanaf 17.30 uur)

Meer info (onder andere over locatie in Schalkwijk) volgt.